dinsdag 5 februari 2008

Alemannia Aachen - 1FC Kaiserslautern 2-1 (1-0)

Alemannia Aachen - 1FC Kaiserslautern 2-1 (1-0)
1-0 Milchraum
2-0 Reghecampf
2-1 Jendrisek
Toeschouwers: 20.773
Tivoli
2de Bundesliga

11-11-2007

Op 11 november 2007 voor het eerst een wedstrijd in Duitsland bezocht. Samen met 12 NEC'ers zijn we naar Alemannia Aachen - Kaiserslautern gegaan. Om half twaalf zouden we vertrekken, maar dat werd kwart voor twaalf. Met 140/150 kilometer per uur richting Aachen om daar rond kwart over tweeën aan te komen. Bij NEC is het rond drie kwartier behoorlijk druk in de buurt van het stadion, hier niet echt (behalve dan echt om het stadion, daar weer wel). De auto op een gemengde parkeerplaats neergezet en snel naar het stadion in een flinke regenbui. Onderweg kwamen we nog deze auto tegen.

Bij het stadion even de shop in om te schuilen en om rond kijken, maar NEC'ers zijn niet happig in het kopen van geel-zwarte spullen. Dus zonder geld te verliezen gingen we naar de tribune. En wat zagen we daar? Staantribunes. Heerlijk die vrijheid, die we in Nederland vaak niet meer hebben. Staan waar je wilt, bier op de tribune met een wandelend fust en alles door elkaar (oud en jong). We hadden kaarten voor vak X, maar volgens mij stonden we in een ander vak. Nou ja, in. Het was meer op het vak. We konden alleen maar bovenaan aansluiten en een beetje op de tenen staan om nog iets te zien (zie foto).

Even later hoorden we van een steward (er waren daar trouwens heel wat stewards) dat er beneden in de hoek nog wat plaats was en daar zijn we gelukkig gaan staan. Lekker sfeertje met de zon op je harses, wat wil je nog meer?Wedstrijd was op zich leuk, maar van ondergeschikt belang vandaag. Iedereen genoot van de sfeer, het stadion, de gemoedelijkheid enz. In de tweede helft weer eens ervaren waarom er op veel stadions daken zitten. Een heftige regen- en hagelbui viel neer op ons, waardoor de wind nog kouder aanvoelde. Maar als echte bikkels bleven we staan en zongen we na de wedstrijd Leiwakebessy toe. Hierdoor kwam hij nog even naar onze hoek om verschillende van ons een hand te geven. Het stadion was binnen een mum van tijd leeg, waardoor we rustig naar de auto konden lopen. Buiten het stadion was alles goed geregeld in Aachen. Superveel bussen die propvol vele supporters wegbracht naar ???? Wij liepen weer naar de auto en rond 1,5 uur later waren we weer in Nijmegen. Conclusie: Eigenlijk voelde ik me weer even in de jaren '80 en begin jaren ‘90. Heerlijk.


Geen opmerkingen: