maandag 4 februari 2008

Germinal Beerschot - KSC Lokeren 1-1 (0-1)


Germinal Beerschot – KSC Lokeren 1-1 (0-1)
0-1 Golan
1-1 Dheedene
Toeschouwers: 10.000
Olympisch Stadion
Eerste Klasse
03-02-2008

Vanuit Berchem (waar we eerste Berchem Sport – Temse hadden gezien) was het maar een klein stukje naar het Kiel van Germinal Beerschot. Ik was een kleine maand geleden ook al bij GBA geweest (tegen Oud Heverlee Leuven voor de beker), maar omdat het tijdstip zo ideaal was kon ik dit gewoonweg niet laten schieten. De wedstrijd begon namelijk om 18.00 uur en dit sloot perfect aan na de wedstrijd van Berchem Sport. We hadden de auto op bijna dezelfde plek neergezet als een maand geleden en na een kleine wandeling kwamen we rond 17.30 uur bij het stadion aan. Door de kroegen naast het stadion kom je meteen in een gezellige stemming, al was het wel wat minder dan de vorige keer. Toen was het helemaal donker, terwijl het nu een beetje begon te schemeren. Nadat we de kaarten hadden gekocht in het gezellige supporterscafé (of hoe dat ook mag heten), haalden we een frietje met en een frikadel bij de snackshop. Daarna liepen we richting tribune. Het Kiel blijft ondanks het moderne, een prachtig stadion. Vier losse, hoge tribunes en heel dicht op het veld. Dit werd voor ons versterkt, omdat we op rij 3 zaten. We konden de spelers bijna aanraken, leek het wel.

De wedstrijd was inmiddels begonnen en GBA bleek de betere van de twee. Toch kwam Lokeren op 1-0. Dit was de eerste helft in het kort. In de rust kwamen de mensen van Jupiler in actie. Ze schoten opgevouwen T-shirts in de tribune, al ging dat niet snel genoeg. Dus werden ze ook gegooid. Daaromheen liepen vier Jupilerblikken een beetje rond te dansen en tegen elkaar op te beuken. Eentje liep voor hem of haar helaas leeg en ging eerder naar de kleedkamer.


In de tweede helft werd Beerschot alleen maar sterker. De 1-1 moest gewoon vallen. Dit gebeurde dan ook d.m.v. een penalty die Dheedene erin schoot. Hij speelde overigens met nummer 72 op zijn rug. Beerschot bleef drukken, maar gescoord hebben ze niet meer. Omdat mijn reisgenoot nog andere verplichtingen had die avond, zijn we iets eerder weggegaan. Hierdoor konden we voor de drukte de snelweg op.

Ondanks dat ik meer sympathie heb voor aartsrivaal Antwerp, vind ik Germinal Beerschot toch wel een leuke club om te bezoeken. De sfeer is goed en gemoedelijk, zowel binnen als buiten het stadion. Wat mij betreft een aanrader.

Geen opmerkingen: