maandag 4 februari 2008

Berchem Sport - KSV Temse 0-2 (0-1)


Berchem Sport – KSV Temse 0-2 (0-1)
0-1 Maes
0-2 Erkoç
Toeschouwers: onbekend
Ludo Coeckstadion
Vierde Klasse B
03-02-2008

Het was alweer een jaar geleden dat ik in het Ludo Coeckstadion stond en aangezien er om 18.00 uur Germinal Beerschot – KSC Lokeren op het programma stond, besloten we er een dubbele wedstrijd van te maken.

Na een voortvarende reis kwamen we ruim op tijd aan bij het stadion. Ons oog viel op de poort, wat in de steigers stond. Vorig seizoen werd deze gedeeltelijk vernield door de storm, maar het was goed om te zien dat ze er mee bezig zijn. Wat ik wel minder vond, was de sfeer die er heerste. Het was een sombere sfeer die ik verder moeilijk kan omschrijven. Deze sfeer is op zich ook wel logisch, want het gaat niet goed met KBS. De club stond voor deze wedstrijd 13de met 14 punten uit 17 wedstrijden. Degradatie dreigt voor de geel-zwarten. Dit zorgde er misschien ook wel voor dat het niet zo druk was op de tribunes.


De spelers kwamen het veld op onder de deun van “The eye of the tiger” en de wedstrijd begon goed. Temse kreeg meteen een grote kopkans, maar de kans aan Berchemkant was nog groter. Alleen voor de keeper speelde de Berchemspeler de bal naar een medespeler die helaas teveel tijd nodig had om de bal in het lege doel te tikken. Hierna werd duidelijk dat de spelers van Berchem Sport geen vertrouwen hebben. De aanvallers van Temse konden doen wat ze wilden. Ze werden niet of te laat aangepakt door KBS. Dit resulteerde in een logische 0-1.

Wat foto's tijdens de rust


Na rust startte Berchem veel beter. Ze kregen kleine kansen, maar het was een mislukte buitenspelval die de geel-zwarten uiteindelijk de das om deed. Lavan stapte te laat, waardoor Erkoç alleen de keeper afkon, 0-2 en wedstrijd gespeeld. Berchem Sport kon niet meer en Temse wilde niet meer.
Ik moet zeggen dat ik me de vorige keren veel meer vermaakt heb bij Berchem Sport. Dat waren weliswaar overwinningen geweest, maar daar zal het toch niet aan liggen. Ik vond de sfeer tijdens deze wedstrijd negatief. Niet alleen het roepen naar de spelers en het commentaar tussen de supporters onderling, maar ook de gelatenheid. Het lijkt erop alsof de supporters (waarschijnlijk niet allemaal) er geen hoop meer in hebben dat degradatie voorkomen kan worden. Een degradatie zou ook wel een enorme tegenvaller zijn voor de club die dit jaar 100 jaar bestaat.

Geen opmerkingen: